Kada je pravo vreme da se počne sa anti-age proizvodima?

Dame najčešće počinju sa anti-aging negom kada bore na njihovom licu već postanu vidljive, jer smatraju da prvi skoro neprimetni znaci starenja, još uvek nisu vredni pažnje. Kako biste preduhitrili neželjene bore i u pravom trenutku počeli sa tretmanima, važno je da obratite pažnju na prve znake starenja, kao što su sitne linije oko očiju i usana, proširene pore, koje mogu biti i znak oštećenja kože usled preteranog izlaganja suncu. Važno je da shvatimo osnovnu funkciju anti-age kozmetike: ona ne zamenjuje hirurški anti-aging, niti može da vrati vreme. Ona je pre svega odlična preventiva za buduće starenje kože. Anti-aging kozmetika ima mnoge prednosti za kožu – od sprečavanja bora, pa sve do redukcije tamnih fleka. Evo šta savetuju eksperti kada je u pitanju pravo vreme za  anti-age negu.

KADA JE PRAVO VREME ZA ANTI-AGE NEGU?

Ukoliko se misli na kozmetiku – odgovor je veoma jasan: što pre to bolje. Logika iza ovog shvatanja je jednostavna: ako počnete sa prevencijom još dok ste u svojim dvadesetim godinama, manje ćete štete na koži osetiti kada dođete u tridesete. Nije važno da li imate već vidljive znake starenja – preduzimanje preventivnih koraka u mlađem dobu, može dugoročno uticati na kvalitet kože u kasnijem dobu.

Christin Hume

Prema mišljenju dermatologa, i naučnim studijama, koža počinje da stari već oko 25. godine. Kolagen lagano počinje da se gubi, zalihe vode mnogo brže isparavaju iz ćelija, a ćelijama kože je potrebno sve duže da se regenerišu. Dermatolozi zato savetuju da upotreba blagih anti-age preparata treba da započne već oko 25. godine, kada koža polako počne da gubi kolagen.

PRVI KORAK U ANTI-AGE NEZI: SPF KREMA

Osnovni anti-aging proizvod za kožu koji možete uvesti već u 18. godini jeste dnevna krema sa SPF zaštitnim faktorom od barem 30. UV filteri umanjuju štetna dejstva sunčevih zraka koji se smatraju broj 1 uzrokom starenja. Sledeći korak je da pronađete aktivni sastojak koji će neutralisati štetu koju koži uzrokuju UV zraci i ostali zagađivači. Najbolji sastojci koji se koriste u ove svrhe jestu antioksidanti: vitamin C, vitamin B (niacinamid) i vitamin A (retinol).

Oksidativni stres i UVzračenje igraju važnu ulogu u starenju kože, tako što stvaraju enzime koji razgrađuju kolagen i elastin, što na kraju dovodi do pojave bora i pigmentacija. Kreme i serumi koji sadrže vitamin C i vitamin A stimulišu proizvodnju novog kolagena, i zato su sjajni saveznici ranog anti-aginga.

Naša topla preporuka jeste Skeyndor POWER C+ Linija proizvoda za kućnu negu koja sadrži kombinaciju Vitamina C (za prosvetljivanje kože i ujednačavanje tena) i ekstrakt nara koji doprinosi anti-age efektu, dajući pri tom najsnažnije antioksidativno delovanje, ikad lansirano iz Skeyndora.

U našem salonu u sklopu ekskluzivne novogodišnje ponude možete kupiti Skeyndor Power C+ božićni set po promotivnim cenama.

Nije lako odabrati adekvatan skin-care proizvod za ranu borbu protiv starenja kože (tj. preventivu), međutim da vam malo olakšamo predložićemo vam nekoliko kozmetičkih sastojaka koje treba da potražite u preparatima za negu kože ukoliko želite da usporite starenje kože:

  • hijaluronska kiselina (hidrira kožu)
  • vitamin C (L-askorbinska kiselina)
  • vitamin E (tokoferol)
  • vitamin A (retinol i derivati)
  • glikolna AHA kiselina
  • peptidi (delovi proteina koji hidriraju)
  • ceramidi
  • koenzim Q10

Tretmani lica čine čuda za kožu

Osim preparata za negu kožu, takođe se preporučuje poseta salonu lepote s vremena na vreme, kako bi se koži vratio sjaj i imanjili znakovi starenja. Naime, mezoterapija je primer tretmana koji će besprekorno osvežiti, podmladiti, hidrirati, i zategnuti kožu lica, vrata i dekoltea. Tretmanima mezoterapije se mogu vidno smanjiti: bore oko očiju, ustа, na vrаtu, čelu, odnosno celom licu, kao i ožiljci i akne.

Ovaj tretman takođe je efikasan izbor kod zatezanja lica (lifting efekt), u rehidrataciji i postizanju svežeg izgleda kože, podizanja tonusa kože, rešavanja problema fleka, pigmentacionih mrlja na koži i tamnih kolutova ispod očiju, ali se najčešće primenjuje u prevenciji i borbi protiv starenja kože i stvaranja bora, jačajući zidove kapilara i tonirajući kožu. Ubraja se u tretmane koje je poželjno uraditi pred neki važan događaj, jer lice nakon tretmana zablista!

 

Salon „Vreme za mene“, konstantno u ponudi ima tretmane koji su na akciji, sve akcije salona, možete pogledati ovde. Rezultate tretmana možete pogledati ovde ili na našim Facebook i Instagram nalozima.

Sve informacije u vezi tretmana, zakazivanje besplatnih stručnih konsultacija i tretmana možete dobiti putem telefona: 064 327 60 69 , a nalazimo se u Novom Sadu, Đorđa Nikšića Johana 20 (Novo naselje).

 

Izvor: lepotica.rs

Prilagodio: vremezamene.rs